Hoe gebruik ik social media als bedrijf?

PlanC Media voorziet je van een strategische aanpak en staat je bij van A tot Z.

Social media marketing: advies & strategie

Hoe bereik je de juiste doelgroep? Welke social media kanalen zijn geschikt voor mijn bedrijf? Wat voor content spreekt het meeste aan?

Bij PlanC Media snappen we dat jij als ondernemer niet alle antwoorden hebt op dit soort vragen. Laat ons je helpen! Samen met onze netwerk van creatieve professionals weten wij als geen ander jouw doelstellingen naar effectieve social media strategieën en campagnes te vertalen.

Waarom een social media strategie?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met een goede social media strategie wordt het duidelijk welke doelen je wilt bereiken met je bedrijf, hoe je die gaat bereiken en op welke platforms. Een goede strategie helpt je om doelgericht en bovendien efficient te werken. 

Hoe kan PlanC jouw bedrijf helpen?

“ik krijg maar geen interactie op mijn social media kanalen” of “wij hebben écht geen inspiratie meer” zijn uitspraken die we regelmatig voorbij horen komen. Social Media – en veel andere vormen van online marketing – is veelal een ondergeschoven kindje bij veel ondernemingen. Samen met PlanC brengen wij de online kracht van jouw bedrijf weer up to date. Denk hierbij aan:

  • Opzetten van online strategie 
  • Coördineren en aansturen van social media campagne
  • Social media trainingen
  • Brainstorm & contentsessies

Hoe ziet het proces er uit?

SEO-icon

1. Basisanalyse

Eerst gaan we inschatten hoe jouw bedrijf op dit moment presteert. Samen gaan we kijken naar cruciale zaken zoals jouw product/dienst, de doelgroep markt en de concurrentie. Ben je al een tijdje online actief? dan gaan we kritisch kijken hoe het er nu voor staat en wat er eventueel beter kan.

2. Doelstellingen

Wat wil jij gaan bereiken met social media? op welke manier? Wie is je doelgroep? Dat zijn vragen die in deze fase centraal staan. Op deze manier gaan we zo duidelijk mogelijk in kaart proberen te brengen waar jouw bedrijf in de toekomst moet zijn.

 

3. Plan van aanpak

Nu we de belangrijkste analyse achter de rug hebben gaan we kijken wat er nodig is om jouw doelstellingen naar concrete resultaten te vertalen. We geven jou en je team de nodige informatie en training zodat je zelf aan het roer kunt blijven staan.

De volgende stappen liever ook uitbesteden aan PlanC Media? Dat kan, ons team staat altijd voor je klaar.

Laat ons je overtuigen!

Vraag een gesprek aan en wij laten je gratis & concreet zien hoe we jouw onderneming direct naar het volgende niveau kunnen brengen! Je hoeft alleen maar de eerste stap te zetten, wij regelen de rest.